ALEGE VIAŢA! Respectă regulile privind traversarea drumului public!

ALEGE VIATA2

În perioada 16 – 19 noiembrie a.c., poliţiştii de la rutieră şi ordine publică acţionează pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor comise de pietoni, precum şi a conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a părţii carosabile.
Pe 16 noiembrie a.c., cei 28 de poliţişti angrenaţi în acţiune au sancţionat 94 de pietoni pentru traversarea neregulamentară a părţii carosabile şi 6 conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor.
Faţă de şoferii care nu au respectat normele rutiere privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public s-a luat măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 zile.
Poliţia rutieră atrage atenţia tuturor participanţilor la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie.
Conducătorilor auto li se recomandă să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor meteo-rutiere şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.
Poliţiştii le recomandă pietonilor să traverseze prin locuri marcate ori semnalizate, iar în lipsa acestora, pe la colţul străzii, după o asigurare prealabilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *