Carmen Holban, dep. PSD: „Medicina românească are nevoie de o viziune modernă!

 • 44
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  44
  Shares

Cu o carieră impresionantă în domeniul managementului spitalicesc, dar și în administrația publică și   implementarea proiectelor cu finanțare europeană, ministrul Sorina Pintea pășește cu dreptul”, a declarat deputatul PSD de Dâmbovița, CARMEN HOLBAN, membru în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților.

„Salariile medicilor vor crește cu până la 70% de la 1 martie. Vor crește și salariile pentru medicii rezidenți, potrivit ministrului. De asemenea, aceștia vor primi de la 1 martie normă de hrană, în loc de tichete de masă. Potrivit ministrului Sorina Pintea, de la 1 martie, o infirmieră va avea un salariu de 2.586 lei net, fără sporuri. De asemenea, un asistent medical cu studii superioare va avea un salariu de circa 3.000 de lei net.

În ceea ce privește învestițiile în domeniul sănătății, iată două dintre acțiunile asumate de către noul ministru:
☤ asigurarea dotării minime a cabinetelor medicilor de familie și includerea acestora în programe de formare profesională, astfel încât să emilinăm fenomenul prin care foarte mulți pacienți aglomerează inutil secțiile de primiri urgențe, când de fapt au afecțiuni minore;
☤ întărirea programelor de prevenție, prin introducerea obligativității ca orice proiect de reabilitare de școală să includă și reabilitarea cabinetului medical școlar sau de medicină dentară, inclusiv acoperirea deficitului de personal, aprovizionarea cu medicamente și dotarea cu aparatură medicală specifică serviciilor medicale oferite.

Încă din prezentarea făcută în cadrul audierilor comisiei pentru sănătate, a arătat că este nevoie de investiţii, de debirocratizare, de eficienţă, de motivarea personalului medical şi a pledat pentru necesitatea menţinerii în ţară a personalului medical, fapt care mă încredințează să îi susțin planurile pentru sistemul de sănătate și să îi urez mult succes în această misiune!”, a mai spus Carmen Holban, dep. PSD și membru al Comisiei de sănătate din Camera Deputaților.