Cod Galben de inundaţii în Dâmboviţa

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Cod Galben de inundaţii în Dâmboviţa

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, după cum urmează:

COD GALBEN

Pe râurile din  bazinele hidrografice:

Gilort superior şi afluenţii mici de stânga ai Jiului superior şi mijlociu din judeţul Gorj. afluenţii Oltului mijlociu şi inferior din judeţele Braşov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Argeş, afluenţii Argeşului superior (judeţele Argeş şi Dâmboviţa), bazinele superioare ale Ialomiţei, Prahovei şi Teleajenului (judeţele Dâmboviţa şi Prahova).

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data:  28.09.2015 ora 12:00 – 29.09.2015 ora 16:00

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

Se menţionează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenţi de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

În urma acestei atenţionări Președintele CJSU Dâmbovița, jr. Ioan Marinescu, a dispus monitorizarea cu atenție a evoluției fenomenelor hidrometeorologice la nivelul localităţilor, pentru a se putea interveni în timp util în cazul apariției unor situații de urgență.

Se impune de asemenea, urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.