Comunicat de presă

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Mofturile lui Nenea Iancu, una dintre cele mai noi producții ale teatrului, în regia lui Mc Ranin, s-a jucat la Festivalul Bucureștii lui Caragiale, organizat de Primăria Capitalei și de Teatrul Ion Creangă din București în Parcul Cișmigiu. Teatrul Tony Bulandra a susținut reprezentația joi, 31 august, de la orele 20:00, în fața a aproape 600 de spectatori. Aceștia au reacționat odată cu personajele și au aplaudat după fiecare scenetă, dar mai ales la final când actorii au fost scoși la rampă de patru ori. Festivalul Bucureștii lui Caragiale este deja un festival de prestigiu, ajuns la cea de-a VI-a ediție și desfășurat pe parcursul a șapte zile. El păstrează aerul interbelic, dar se încadrează în modernitate prin dotările tehnice de care beneficiază. Același lucru îl putem spune și despre spectacolul teatrului nostru, Mofturile lui Nenea Iancu. Viziunea asupra spectacolului este cea a unui carusel de întâmplări, de obiecte, de tipologii, de dorințe, de situații, de muchii de situație – specific caragialiene, acolo unde totul este tragic, dar nimic atât de tragic încât să nu poată fi privit cu ironie.
Odată cu începutul lunii septembrie, Teatrul Tony Bulandra anunță deschiderea perioadei de înscriere pentru selecția de spectacole din ediția a VIII-a Festivalului Babel, ce are loc în perioada 4 – 10 iunie 2018 și are ca temă Gestul. Înscrierile vor fi deschise până la 1 decembrie, iar cele două formulare (român și englez) se află pe site-ul Festivalului: www.babelfest.ro
Spectacolul Gaițele, în regia lui Mc Ranin, se va juca pe data de 9 octombrie în cadrul festivalului organizat de Teatrul Nottara din București, Fest(in) pe Bulevard, ediția a V-a. Gaițele vor fi prezente și la Iași pe 15 septembrie, iar 2 și 3 octombrie la București (Palatul Național al Copiilor) și Câmpina.
După un adevărat tur de forță pe care l-a reprezentat stagiunea 2016/2017, următoarea stagiune se anunță și mai bogată în evenimente. Astfel, ne bucurăm de prietenia și fructoasa colaborare care s-a legat cu Seoul Theater Association. Această asociația teatrală organizează Festivalul de Teatru Bomb, ajuns la cea de-a doua ediție, al cărui director artistic este JeungWoo Son. Managerul Teatrului Tony Bulandra, Mc Ranin a semnat cu acesta și cu președintele asociației un acord de parteneriat care asigură benefice schimburi culturale și educaționale între cele două instituții. Teatrul Tony Bulandra a fost invitat în perioada 10 – 22 octombrie să susțină șase reprezentații cu spectacolul Othello, după William Shakespeare, în regia lui Suren Shahverdyan. Vom fi prezenți în două festivaluri: Bomb din Seul și Daejeon International Play Festival (ediția a 8-a), Daejeon fiind al cincilea cel mai mare oraș din Coreea de Sud. Ce ne putem dori mai mult?!… doar energie și săli pline.

Bomb Festival - screen shot

Comentariile sunt închise.