Comunicat de presă PSD Dâmbovița

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Am luat act de faptul că ieri, 10 noiembrie 2016, în intervalul orar 18:00 – 22:30, în incinta Liceului Teoretic „Ion Ghica” din Răcari, s-a desfăşurat o manifestare cu caracter politic, într-o conjunctură trecută de limitele legii de către membrii Partidului Naţional Liberal din Judeţul Dâmboviţa.
Reprezentanţii de vază ai Partidului Naţional Liberal au forţat participarea la eveniment atât a tuturor cadrelor didactice din instituţia de învăţământ amintită, cât şi a elevilor din ciclul inferior şi superior al liceului. Aceştia au fost ţintele directe ale mesajelor electorale transmise în sală în contextul în care toţi cei prezenţi au fost îndemnaţi direct să voteze cu gruparea liberală la alegerile parlamentare ce urmează a avea loc pe data de 11 decembrie 2016.
Mai mult decât atât, lansatorii acestor mesaje au fost chiar invitaţii cu statul special la acţiune, printre care suntem nevoiţi să îi menţionăm pe Cezar Preda – „ paraşutatul din Buzău”, Iancu Caracota – „propagatorul” de mesaje, Iulian Vladu „Aeroport Săpuie” – aşa cum îl cunosc dâmboviţenii, Lavinia Ionescu – candidat PNL pentru Camera Deputaţilor, precum şi alte personaje triste ale aceleiaşi guvernări tristă PDL/PNL.
Amfitrionul principal al evenimentului a fost, însă, chiar primarul oraşului Răcari şi actual candidat PNL pentru Camera Deputaţilor, Marius Caraveţeanu, un personaj marca guvernării liberale care se remarcă doar prin agresivitate faţă de cetăţeni şi încercare de mituire a electoratului dâmboviţean prin pomeni electorale de aceeaşi marcă liberală, respectiv lopeţi, găleţi sau alte materiale similare de uz casnic. Domnul primar Caraveţeanu este primarul ales de oameni care a uitat, însă, de nevoia de a-i reprezenta pe toţi cei din localitate după ce şi-a adjudecat mandatul.
Primarul nu este singurul organizator al evenimentului. Dumnealui a fost secondat îndeaproape de cei doi directori ai Liceului Teoretic „Ion Ghica” din Răcari, care, în momentul în care s-au implicat în această activitate, au abdicat, fără nicio îndoială, de la obligaţiile legale ce le revin şi care nu permit, ba chiar condamnă, implicarea unor elevi minori în asemenea acţiuni electorale. Este vorba despre domnul director Mitru Alexandru şi despre doamna director adjunct Alionte Aurica.
Întrucât domniile lor şi-au permis să încalce aceste obligaţii legale, Partidul Social Democrat condamnă puternic această modalitate aleasă de reprezentanţii şi susţinătorii liberali de a face campanie electorală.
Îi solicităm, pe această cale, domnului Inspector Şcolar General al I.S.J. Dâmboviţa, Sorin Ion, demiterea celor doi directori mai sus amintiţi. Sperăm, cu bune intenţii, ca reacţia domnului Ion Sorin să fie una obiectivă, care să nu alterneze cu desemnarea sa drept candidat al PNL pentru Senat la alegerile din 11 decembrie 2016 şi care să aibă o finalitate corectă a cazului, lipsită de orice muşamalizare.
Cu acest demers, solicităm şi intervenţia Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice în anchetarea şi soluţionarea justă a cazului.

Biroul de presă al Partidului Social Democrat Dâmboviţa