CONSFĂTUIREA SEMESTRIALĂ A PROFESORILOR DE RELIGIE DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIŞTEI

În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, în sala de festivități a Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște, s-a desfășurat, joi, 21 septembrie 2017, Consfătuirea semestrială a profesorilor de Religie din județul Dâmbovița.
În cuvântul Său, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre importanța orei de Religie în misiunea educațională a Bisericii noastre strămoșești, evidențiind aspectele ei spirituale și culturale, precum și necesitatea intensificării activității educaționale a profesorilor, la catedră, în vederea formării integrale a caracterelor tinerei generații în spiritul principiilor creștine, atât la nivel informational, cât mai ales la nivel educațional, spiritual-religios, pentru a putea contribui, cu responsabilitate, la viitorul credinței și al țării noastre.
În cadrul consfăturii, au fost prezentate mai multe chestiuni de inters eclezial și profesional, precum: debutul, în acest an școlar, a Concursului dedicat Diaconului Coresi și a concursului de șah, ambele organizate de Arhiepiscopia Târgoviștei, misiunea și rolul comunitar al Asociației Profesorilor de Religie, filiala Dâmbovița, aspecte legate de colaborarea dintre Biserică și Școală, precum și cele mai noi prevederi legislative și metodico-profesionale, ori alte chestiuni legate de noutățile în domeniu ale structurii noului an școlar.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>