Consiliul Județean Dâmbovița, alături de ADR Sud Muntenia la aniversarea a 20 de ani de existență

O delegație a Consiliului Județean Dâmbovița, condusă de președintele Daniel Comănescu, a participat  la evenimentul aniversar „20 de ani de Dezvoltare Regională Sud Muntenia”, desfășurat în localitatea Golești, orașul Ștefănești, județul Argeș.

La eveniment au participat și au rostit alocuțiuni următorii reprezentanți ai instituțiilor centrale,  colaboratori ai Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia: Tudose Nicolae – secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Constantin Ivan – secretar de stat în Ministerul Economiei, Lucian Pătrașcu – secretar de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului.

De asemenea, au mai fost prezenți: Luciana Cristea – vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan – deputat, foști președinți ai Consiliului Județean Dâmbovița, primari dâmbovițeni, directori ai instituțiilor deconcentrate din județ, reprezentanți ai Academiei Române, membri ai Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CpDR) Sud Muntenia la momentul înființării Agenției, dar și numeroși reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Acțiunea, organizată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, cu ocazia celebrării a 20 de ani de activitate, a cuprins o expoziție intitulată „Fabricat în Sud Muntenia”, în cadrul căreia fiecare județ din regiune și-a expus produsele tradiționale specifice, costume populare și materiale de promovare. La standul județului Dâmbovița au fost prezenți și reprezentanți ai mediului de afaceri, firmele implicate în această acțiune fiind  SC Arctic SA, SC Rondocarton SRL, Ceres Pucioasa și Agricool Bia Zoo Production SRL. De asemenea, în sprijinul delegației Consiliului Județean Dâmbovița au venit și instituții cu profil educațional și turistic, respectiv Complexul Național Muzeal „Cutea Domnească”, Asociația Padina-Peștera și Universitatea Valahia din Târgoviște, care au prezentat publicului interesat atât serviciile pe care le oferă, cât și potențialul activității desfășurate. Din delegație au făcut parte și reprezentați ai Primăriei Cândești, fiind astfel promovate produsele tradiționale ale județului.

Expoziția a fost un bun prilej pentru Consiliul Județean Dâmbovița de a-și face cunoscute, la nivelul regiunii Sud Muntenia, identitatea, valorile, tradițiile, dar și unicitatea, frumusețea și specificul locurilor.

Drept recunoștință pentru modul în care a condus și a gestionat activitatea și proiectele Agenției, în calitate de director al acesteia, Liviu Mușat a primit, din partea colegilor, un premiu de excelență. La rândul său, a mulțumit pentru apreciere, a făcut o prezentare succintă a tuturor celor șapte județe care fac parte din regiune și a premiat, din partea Agenției, șapte proiecte de succes din fiecare județ.

Manifestarea a cuprins și momente artistice susținute de ansambluri folclorice reprezentative pentru județele din regiune. Consiliul Județean Dâmbovița este reprezentat de Ansamblul Chindia al Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *