Copiii din familiile cu venituri mici care merg la grădiniţă ar putea beneficia de tichete valorice de 50 de lei

Comunicat ALDE poza

Iniţiator al proiectului, dep. Georgică Dumitru, președinte ALDE Dâmboviţa: ”Stimularea frecventării învățământului preșcolar este o necesitate”

Camera Deputaţilor a adoptat, săptămâna aceasta, Legea privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii dezavantajate, proiect printre ai cărui inițiatori se numără deputatul Georgică Dumitru alături de alți colegi parlamentari ai ALDE.

Una dintre cele mai importante prevederi ale legii stabileşte acordarea lunară de tichete cu o valoare nominală de 50 de lei pentru copiii din familii defavorizate,  scopul urmărit fiind acela de a stimula participarea la învățământul preșcolar.

De aceste stimulente, se estimează că vor beneficia  aproximativ 11.000 de copii, efortul bugetar pentru anul viitor fiind estimat la 39 mii de lei.

Pentru a beneficia de prevederile legii, copiii trebuie să meargă regulat la grădiniță, iar tichetele vor putea fi folosite la cumpărarea de produse alimentare, de igienă, îmbrăcăminte și rechizite.

Legea inițiată de ALDE a fost adoptată cu o largă majoritate, cu 289 de voturi pentru, numai unul împotrivă și cinci abțineri, ceea ce îi confirmă oportunitatea. Aceea de a stimula participarea la învățământul preșcolar a copiilor din familiile cu venituri mici, cu efecte benefice inclusiv în ceea ce privește frecvența în ciclul primar și gimnazial și diminuarea ratei abandonului școlar”, susține deputatul Georgică Dumitru, președintele ALDE Dâmbovița.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *