Editorial | Nu mai vreau…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

tragedie

Nu mai vreau comunicate şi mesaje de condoleanţe din partea autorităţilor locale, judeţene ori instituţiilor statului. Vreau măsuri concrete, vreau controale făcute pe bune, vreau planuri de evacuare a clădirilor unde sunt colectivităţi de oameni. Nu mai vreau să văd în jurul meu neputinţă, nepăsare ori nesimţire. Nu vreau să mai văd părinţi care-şi îngroapă copiii, tineri a căror vină a fost dorinţa de a trăi aşa cum ştiau ei mai bine. Nu mai vreau să trăiesc cu teama permanentă că, oricând şi oriunde, copilului meu i s-ar putea întâmpla ceva rău. La şcoală, la teatru, la film, într-un club sau într-o discotecă, peste tot copiii noştri sunt pândiţi de pericole.

Tragedia de vineri noapte s-a întâmplat într-un club care funcţiona ilegal, patronat de nişte inconştienţi- criminali, giraţi de funcţionari şpăgari. Dar s-ar putea întâmpla la fel şi într-un teatru pentru copii, de exemplu, care teatru să fie, Doamne Fereşte cel din Târgovişte…Sau zeci de copii ar putea fi surprinşi de un cutremur la Biblioteca pentru copii din Târgovişte, ambele aflate, din dorinţa politică portocalie, în clădiri total improprii, depăşite de mult de vremuri. La fel de mult mă îngrijorează gândul că pruncii noştri ar putea fi surprinşi de un eventual cutremur la şcoală. Câte dintre unităţile noastre de învăţământ au planuri de evacuare făcute pe bune, câte dintre ele au apelat la instituţii abilitate să facă simulări, câţi dintre dascălii noştri, câţi dintre noi toţi suntem dispuşi să ne sacrificăm pentru copiii noştri.

Poate am exagerat în ceea ce am scris mai sus, dar asta simt acum, neputinţa unei societăţi, groaza mea ca mamă, că băiatul meu se întâlneşte la tot pasul cu pericole reale pe care le ignorăm, apoi le regretăm şi plângem până ce rămânem fără lacrimi. Nu mai vreau comunicate şi mesaje de condoleanţe din partea autorităţilor locale, judeţene ori instituţiilor statului. Vreau măsuri concrete, vreau controale făcute pe bune, vreau planuri de evacuare a clădirilor unde sunt colectivităţi de oameni.