Facilităţi pentru angajatorii care încadrează tineri cu risc de marginalizare socială

stire ajofm

Angajatorii care încadrează tineri cu risc de marginalizare socială şi care beneficiază lunar, pentru fiecare persoană din această categorie, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o sumă egală cu salariul de bază stabilit la data angajării tinerilor, dar nu mai mult de 1000 de lei. Vârsta tinerilor nu poate fi mai mare de 26 de ani.
Legea 335/2013 oferă posibilitatea subvenţionării locului de muncă din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe perioada de 6 luni de debut în profesie, pentru absolvenţii de învăţământ superior, cu o sumă egală cu 750 de lei.
Conform Legii 72/2007, angajatorii care, pe perioada vacanţelor stabilite potrivit legii , încadrează în muncă elevi şi studenţi în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial sau a unui contract de muncă temporară, beneficiază de un stimulent în sumă de 250 de lei lunar, care se acordă la cererea angajatorului din bugetul asigurărilor pentru şomaj.
În conformitate cu prevederile art. 80 din Legea 76/2002 cu modificările şi completările ulterioare, angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată absolvenţi de învăţământ din anul curent beneficiază de:
– o sumă egală cu 500 lei, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau al şcolilor de arte şi meserii;
– o sumă egală cu 600 lei pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal;
– o sumă egală cu 750 lei pentru absolvenţii de învăţământ superior.
Pentru încadrarea în muncă pe durată nederminată a absolvenţilor din rândul persoanelor cu handicap, angajatorii primesc lunar pentru fiecare absolvent, sumele prevăzute mai sus pe o perioadă de 18 luni.
Angajatorii care încadrează în muncă, şomeri care, în termen de 5 ani de la data angajării, îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, beneficiază lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condiţiilor respective, de o sumă egală cu 500 lei, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *