Grupare specializată în trafic de migranți, destructurată

 • 21
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  21
  Shares
Doi luptatori DIAS din cadrul Inspectoratului de Politie Constanta asteapta, vineri 24 martie 2006, inceperea unui exercitiu demonstrativ, cu ocazia zilei Politiei Romane
Doi luptatori DIAS din cadrul Inspectoratului de Politie Constanta asteapta, vineri 24 martie 2006, inceperea unui exercitiu demonstrativ, cu ocazia zilei Politiei Romane

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T din Dâmboviţa au efectuat 4 percheziţii domiciliare pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic de migranţi. Au fost ridicate aproape 700 de elemente de siguranţă şi tehnică pentru emiterea cărţilor de identitate, precum şi mai multe documente.

La data de 6 octombrie a.c., poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T din Dâmboviţa au efectuat 4 percheziţii domiciliare la membrii unei grupări infracţionale specializate în trafic de migranţi.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012-2013, cei în cauză ar fi falsificat mai multe acte de identitate (cărţi de identitate, permise de conducere, paşapoarte), emise pe numele unor persoane din Orientul Mijlociu. Ulterior, în perioada 2013-2014, acestea ar fi fost folosite pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României către ţări vest-europene, în special Franţa şi Belgia.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 700 de elemente de siguranţă pentru cărţi de identitate, mai multe documente şi înscrisuri, 6 hard disk-uri şi două unităţi de calculator, carduri de memorie şi cartele SIM, fotografii ale unor cetăţeni de origine arabă şi 7 folii  securizate folosite la tipărirea cărţilor de identitate.

Cei în cauză au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T – B.T. Dâmboviţa, pentru audieri.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Brigăzii de de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi jandarmi din Dâmboviţa.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.