Începe orbanizarea instituțiilor statului

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Liberalii nu se sfiesc să declare public că vor politiza instituțiile statului și că vor da afară bugetarii, pe criterii politice.           Rareș Bogdan a anunțat că PNL va acționa și va face epurări pe model stalinist. Va demite prefecții și subprefecții în 48 de ore, după trecerea guvernului Orban și va schimba toți șefii de deconcentrate. Declarația este o sfidare la adresa democrației și a prevederilor constituționale dar și un îndemn la o gravă încălcare a legilor.

Liderii PNL urmează modelul impus în societate de Iohannis: pentru liberali și pentru candidatul lor nu mai există legi, nu mai există Constituție, nu mai există democrație și, cel mai grav, nu mai există nici o instituție a statului în stare să-i tragă la răspundere. Acesta este modelul noii guvernări Iohannisto-PNL-iste, o guvernare în care vor fi folosite, din nou, în mod ilegal, antidemocratic, pe modelul Băsescu Petrov, instituțiile de forță ale statului.

Dacă Iohannis și PNL câștigă alegerile, nu trebuie să mire pe nimeni că, pe lângă austeritate și criză, în România se va întoarce spectacolul cătușelor, arestările și condamnările pe criterii politice, controlul politic asupra presei și teama în rândul românilor.

La alegerile din noiembrie, românii au șansa să oprească aceste derapaje, au șansa să repună România pe calea democrației și a respectului pentru lege și constituție, au șansa să blocheze vendeta liberală cu accentele ei dictatoriale. Au șansa să oprească instalarea austerității și a climatului de teamă.

Viorica Dăncilă este garanția continuării reformelor economice, este garanția prosperității românilor, a siguranței locurilor de muncă, a majorărilor de salarii și pensii, a funcționării spitalelor pe care PNL vrea să le închidă. Viorica Dăncilă este, în acest moment, scutul împotriva austerității și împotriva abuzurilor.

Un material realizat la comanda Partidului Social Democrat, CMF 31190008