Infracţiunile contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, în atenţia poliţiştilor

 • 28
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  28
  Shares

verificari trafic

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Titu au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 38 de ani, din Braniştea.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1.31 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.
Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului”.
De asemenea, poliţiştii din Pucioasa au depistat un tânăr, de 21 ani, din Vârfuri, în timp ce conducea un moped pe raza localităţii, deşi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că mopedul condus nu era înregistrat în circulaţie, potrivit legii.
Tânărul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, şi „punere în circulaţie ori conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat”.
Totodată, alte două persoane, de 18, respectiv 44 de ani, sunt cercetate pentru comiterea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, după ce au fost depistate de poliţişti la volanul autoturismelor, deşi nu deţineau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.