La Mija, patronul unei societăţi s-a ales cu dosar penal pentru evaziune fiscală şi fals în înscrisuri

evaziune fiscala

În ziua de 11 iulie a.c., 169 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au acţionat suplimentar pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, în special în domeniul localurilor de alimentaţie publică, unităţilor recreative, centrelor comerciale, precum şi pentru creşterea gradului siguranţei rutiere.
În cadrul acţiunilor, poliţiştii au constatat 20 de infracţiuni, dintre care 3 de eveziune fiscală şi au aplicat 457 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 132.671 de lei. Totodată, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 3.000 de lei.
Exemplu : În urma controlului la o societate comercială din localitatea Mija, poliţiştii au stabilit că, în perioada iunie 2014-iunie 2015, adminstratorul a înregistrat în evidenţele contabile documente false potrivit cărora 21 de angajaţi s-au aflat în concediu fără plată ori au lipsit nemotivat, deşi, în realitate, aceştia erau detaşaţi în Germania pentru efectuarea de lucrări.
Pe numele administratorului, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>