La Pucioasa a fost finalizat proiectului ”Înființare, reabilitare și dotare Centru Național de Informare și Promovare Turistică în Stațiunea Turistică de Interes Național Pucioasa”

 • 35
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  35
  Shares

centru-informare-pucioasa

Pe 17.11.2015, a avut loc conferința de presă privind finalizarea proiectului finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, Operațiunea Crearea Centrelor Naționale de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) și dotarea acestora.

La evenimentul desfășurat la Centrul Cultural ”I. Al. Brătescu-Voinești” Pucioasa au fost prezenți Primarul Orașului Pucioasa – Dănuț Bădău, viceprimarul Dragoș Butcă, echipa de implementare a proiectului, dir. Școlii Gimnaziale ”Mihai Viteazul” – prof. Gabriel Grosu, elevi ai Liceului Tehnologic Pucioasa (clasa de turism) însoțiți de dir. prof. Laurenția Arjan, dar și mulți alții.

Perioada de implementare a fost de 11 luni, respectiv 20.12.2014-19.11.2015.

Valoarea totală a proiectului a fost de 587.823, 76 lei, din care finanțare nerambursabilă FEDR 401.349,85 lei, finanțare din bugetul național 33.886,24 lei, iar contribuția Beneficiarului a fost de 46.823,48 lei.

Obiectivul general al Proiectului a constat în crearea unui Centru Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) în scopul creșterii numărului turiștilor în stațiunea de interes național Pucioasa, județul Dâmbovița.

Obiectivele specifice ale Proiectului vor contribui la valorificarea potențialului turistic local prin promovarea identității culturale – componentă a mediului antropic, în scopul creșterii gradului de atractivitate ca destinație turistică și influență pozitivă asupra activităților conexe/derivate din turism, în localitatea Pucioasa.

Prin Proiect, Cinematograful ”Dacia” din Pucioasa, în trecut nefuncțional, a fost valorificat prin transformarea în sediul unui Centru Național de Informare și Promovare Turistică cu dotarea corespunzătoare:

-echiparea cu hardware;

-echiparea cu programe software;

-realizarea și dezvoltarea unui portal web;

-locuri special amenajate/echipamente speciale de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă; grup sanitar special prevăzut pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă, există, de asemenea, o rampă de acces, iar tot mobilierul a fost astfel conceput încât să fie cu ușurință utilizat.