Liviu Cheloiu, de la Teatrul „Tony Bulandra” Târgovişte, premiu pentru cel mai bun actor în rol masculin

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spectacolul „Othello”, produs de Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște și pus în scenă de regizorul armean Suren Shahverdyan, a fost prezentat în secțiunea competitivă, intitulată Crize de familie, din cadrul celei de-a IV-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Festin pe Bulevard, organizat de Teatrul Nottara din București.

La ceremonia decernării premiilor, desfășurată la Palatul Cotroceni în data de 22 octombrie 2016, actorului Liviu Cheloiu i s-a acordat Premiul pentru Cel mai bun rol masculin, motivat de expresia plastică și forța dramatică a interpretării unui rol de importanță majoră, cum este OTHELLO.

Othello se va juca sâmbătă, 5 noiembrie, în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra. Reprezentația va fi una interactivă, la finalul căreia spectatorii vor putea sta de vorbă cu actorii, în frunte cu cel premiat, care va face dovada reușitei prin aducerea la rampă a trofeului, spre a-l dedica celui care i-a fost prim susținător: publicul târgoviștean.

Criticul de teatru Ion Parhon scria în Revista Teatrală Radio, în urma premierei spectacolului, din data de 7 mai 2016: „Othello, interpretat de Liviu Cheloiu, parcurge repede drumul de la acele jocuri și șăgălnicii […] la trăirile lăuntrice chinuitoare, trădate de vulcanice explozii temperamentale, pe măsură ce întreaga ființă a personajului este inundată de gândul otrăvit al trădării strecurat cu abilitate de Iago. […] Evoluția lui Liviu Cheloiu în Othello rămâne drept un moment de vârf pentru actorul cu o largă și variată paletă de roluri pe scene din Târgoviște, Râmnicu Vâlcea și din Capitală, aici edificator pentru reușita viziunii regizorale și împlinirea întregului spectacol.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *