Manifestări dedicate zilei contabilului, la Biblioteca Județeană I.H. Rădulescu

 • 22
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  22
  Shares

Secretarul județului Dâmbovița, Ivan Vasile Ivanoff, a participat astăzi, 12 iulie 2019, la manifestările organizate la Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu, pentru a marca ”Ziua Națională a Contabilului Român”. La acțiunea susținută de Filiala Dâmbovița a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, au mai participat reprezentanți ai instituților publice din județ, economiști și antreprenori.

Cu acest prilej, secretarul județului Dâmbovița, Ivan Vasile Ivanoff, a transmis mesajul președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea: ”Vă mulțumesc pentru invitația de a fi alături de dumneavoastră la cea de-a XV-a ediție a Zilei Naționale a Contabilului Român, dar și la celebrarea a 98 de ani de existență a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECAR).

Sunt ani care marchează tradiția profesiei contabile în România și care aduc recunoaștere unei meserii riguroase, dar care este indispensabilă societății actuale. Cred că să avem o zi națională dedicată acestei profesii este o normalitate și un semn de respect față de dumneavoastră, toți cei prezenți astăzi, aici, dar și față de toți contabilii din România.

Faptul că ne sunteți indispensabili nouă, angajați și angajatori deopotrivă, nu este nicio necunoscută. Știm prea bine faptul că indiferent că vorbim despre mediul privat sau despre sectorul public, cifrele și analizele economice sunt necesare pentru buna derulare a oricărei activități, iar această constatare a devenit oficială încă de mai bine de acum 500 de ani.

Chiar și în acele timpuri, un matematician italian susținea că nimeni nu trebuie să adoarmă până când debitele nu egalează creditele. Cred că sunteți persoanele care știu cel mai bine ce înseamnă asta. Se pare că este chiar ideea care a pus bazele contabilității de astăzi. Totuși, cu gândul la contabilitate, atunci se vorbea despre aritmetică, geometrie și proporții. Astăzi vorbim despre mult mai mult. Astfel, mulți consideră că experții în contabilitate au devenit un element de echilibru în societate. Eu cred, însă, că au devenit oamenii care nu renunță să numere pentru a face lucrurile posibile. Iar asta nu înseamnă echilibru. Înseamnă perseverență, forță și perspectivă, lucruri de care avem nevoie zi de zi pentru a reuși.

Mai presus de cuvinte, știu că munca dumneavoastră este una foarte dificilă, care necesită multă atenție, răbdare, precizie și inteligență. La fel de bine știu că aveți o mare capacitate de muncă și că nu vă veți opri până când bilanțul nu este gata.

În numele Consiliului Județean Dâmbovița, vă asigur de toată stima și vă doresc mult succes în activitate! La mulți ani!”

Desfășurat sub sloganul ”Tradiție pentru viitor. Evoluăm împreună!”, evenimentul a fost celebrat în toată țara, sub patronajul filialelor CECCAR, pentru recunoașterea oficială a rolului pe care profesia contabilă și practicanții acesteia îl au în economie și societate.

 

Biroul Comunicare Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița