Mesajul deputatului PNL de Dâmboviţa, Iulian Vladu, la începutul noului an şcolar

mesaj iulian vladu

Stimaţi profesori,
Începutul noului an şcolar îmi oferă prilejul de a-mi reafirma respectul faţă de munca pe care o depuneţi pentru a clădi viitorul noilor generaţii. Educaţia reprezintă singura noastră şansă de a trăi într-o societate civilizată, normală şi demnă, iar reaşezarea ei între priorităţile acestei ţări este absolut necesară.
Aspiraţiile tinerilor şi modul în care ei îşi văd viaţa, precum şi capacitatea lor de a se implica activ în transformarea de care are nevoie întreaga societate depind foarte mult de anii formării. De aceea, este important să-i învăţăm că doar prin muncă şi seriozitate vor putea să-şi îndeplinească visurile.
Cred în educaţie şi în capacitatea şcolii româneşti de a se regenera şi de a oferi ţării valori de necontestat. Cred, de asemenea, că performanţa nu se obţine cu vorbe mari, ci cu măsuri concrete, care să asigure în primul rând atractivitatea profesiei de dascăl.

Vă doresc un nou an şcolar plin de realizări şi vă asigur de susţinerea mea!
Dragi elevi,
Sunteţi la vârsta la care alegerile pe care le faceţi cântăresc foarte mult în viitorul pe care vi-l proiectaţi. De cele mai multe ori, modelele cu care sunteţi ”sufocaţi” sunt greşite, iar succesul lor – efemer şi de neluat în seamă. Şcoala înseamnă singura voastră şansă de a vă clădi o viaţă demnă. Nimeni, niciodată nu vă poate lua ceea ce acumulaţi, ceea ce ştiţi, ceea ce veţi face cu profesionalism.
Trăim într-o societate care, uşor şi sigur, se maturizează. O societate care va avea nevoie de voi pentru a merge mai departe şi pentru a se impune într-un mediu global concurenţial. Veţi dori, cu siguranţă, să aveţi şanse egale pe piaţa forţei de muncă cu cetăţenii celorlalte ţări europene. De voi depinde însă să fiţi cei mai buni. Un om educat este un om care nu poate fi manipulat, un om care va face alegeri în cunoştinţă de cauză şi care îşi va controla viaţa aşa cum va crede de cuviinţă.
Vă urez mult succes şi vă asigur de încredere mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *