Neasigurarea la schimbarea direcţiei de deplasare, principala cauză de producere a două accidente rutiere

Neasigurarea la schimbarea direcţiei de deplasare

În ziua de 04 septembrie a.c, pe DN 71, în afara localităţii Aninoasa şi în municipiul Moreni, s-au produs două accidente de circulaţie, soldate cu rănirea uşoară a doi biciclişti. Leziunile suferite de aceştia nu au necesitat internarea.
Din cercetări a reieşit că cei doi biciclişti nu s-au asigurat la schimbarea direcţiei de mers către stânga fiind acroşaţi şi accidentaţi de două autoturisme.
De asemenea, întrucât unul dintre biciclişti emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Pentru prevenirea implicării în accidente rutiere, poliţiştii le recomandă bicicliştilor:
Respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie atât pentru siguranţa dumneavoastră cât şi pentru a celorlalte categorii de participanţi la trafic.
Semnalizaţi din timp şi vizibil orice schimbare a direcţiei de deplasare.
Manifestaţi atenţie sporită în zona intersecţiilor. Opriţi-vă la colţul străzilor pentru a vă asigura că puteţi continua deplasarea în condiţii de siguranţă.
Concentraţi-vă permanent asupra traficului. Nu ascultaţi muzică şi nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce vă deplasaţi cu bicicleta.
Fiţi vizibili în trafic! Purtaţi haine de culori aprinse, care vă pun în evidenţă atunci când folosiţi bicicleta, iar noaptea, dacă nu puteţi evita călătoria, este recomandat să purtaţi o vestă reflectorizantă.
Dotaţi-vă bicicleta cu o semnalizare corespunzătoare şi folosiţi pistele destinate bicicliştilor.
Verificaţi starea tehnică a bicicletei (întotdeauna, înainte de plecare, faceţi o scurtă verificare privind starea corespunzătoare a anvelopelor, funcţionarea frânelor, a avertizorului sonor şi a sistemului de iluminare).
În situaţia în care aţi consumat alcool, nu vă deplasaţi pe bicicletă sau cu căruţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>