OANA VLĂDUCĂ, dep. PRO România, interpelare la ministrul afacerilor interne pe tema posturilor de poliție din mediul rural

  • 54
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    54
    Shares

Către: Ministerul Afacerilor Interne

Adresată: Domnului Dumitru Daniel Chirilă, secretar de stat

                Domnului Ciprian Adrian Florescu, secretar de stat

                Domnului Pandelea Pelmuș, secretar general

            De către dna Deputat: OANA SILVIA  VLĂDUCĂ

Circumscripţia electorală: 16, DAMBOVITA

Grupul parlamentar: PRO EUROPA

 

Obiectul întrebării: situația posturilor de poliție din mediul rural / vulnerabilități

Domnilor secretari de stat, domnule secretar general MAI,

Contextul recent al dramelor de la Caracal sau Gura Șuții a provocat mai multe întrebări decât răspunsuri. Tragediile respective au fost expuse și trecute prin filtrul emoțional al unei țări întregi. Ca de obicei, în astfel de situații, s-au enunțat enorm de multe probleme și prea puține soluții.

În acest tablou deranjant, o vulnerabilitate a fost considerată situația sistemului în care funcționează astăzi posturile de poliție în mediul rural. Recent, fostul ministru interimar s-a exprimat în sensul reînființării posturilor de poliție în fiecare localitate rurală. Exprimarea este parțială, pentru că aceste posturi există și astăzi. Problema reală este a modului de funcționare și organizare, cu lucrători ai posturilor care lucrează până la ora 16.00, desprinși de comunitate, cu permanența asigurată de patrule mobile care trebuie să acopere mai multe localități și zeci de kilometri. Problema de fond este lipa cronică de personal și absența răspunsului instituțional la nevoile reale de încadrare.

Față de cele prezentate, vă rog, domnilor secretari  , să analizați posibilitatea unor măsuri rapide care să corecteze situația actuală, una profund ineficientă în raport cu obiectivele de siguranță în comunitate.

 

 

Solicit răspuns scris.

 

Cu deosebită consideraţie,                                                                                                                                                                                   DEPUTAT  OANA SILVIA  VLĂDUCĂ

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.