OANA VLĂDUCĂ, dep. Pro România, interpelare la Ministrul Culturii vizând situația Programului de investiții în domeniul Culturii

Domnule ministru,

 În cursul anului 2018, Guvernul României a adoptat o ordonanță de urgență (nr. 76) pentru aprobarea Programului de investiții în domeniul Culturii. Prin acest act, s-a aprobat în bugetul Ministerului Culturii și Identității Naționale, pentru implementarea Programului, alocarea sumei de 1 miliard de euro, în baza căreia să fie încheiate contracte de finanţare multianuale.

Demersul a fost privit ca fiind unul corect în perspectiva unei necesități de reglementare a asigurării fondurilor pentru investiții de reabilitare și/sau modernizare, consolidare, restaurare, punere în valoare a obiectivelor culturale.

Numai că, dincolo de generozitatea intenției, programul nu pare a produce efectele așteptate, din discuțiile purtate cu reprezentanți ai administrațiilor locale rezultând că nu este clarificată deplin nici procedura de depunere a proiectelor.

Față de acest context, vă întreb, domnule ministru:

  1. Care este stadiul implementării Programului la nivel național, respectiv câte fonduri au fost atrase, până la acest moment, prin acest program?
  2. Care este stadiul propunerilor de finanțare înaintate de Consiliul Județean Dâmbovița?
  3. Câte dintre aceste propuneri înaintate au primit finanțare?

Solicit răspuns scris.

 

Cu deosebită consideraţie,
DEPUTAT PRO ROMANIA
OANA SILVIA VLĂDUCĂ

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>