Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, ieri… şi azi

ieri-si-azi

La Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, lucrările au ajuns la final, obiectivul derulat din fonduri europene urmând a fi inaugurat duminică, 29 noiembrie 2015.

palat brancovenesc - azi
Valoarea totală a proiectului de reabilitare a Ansamblului Brâncovenesc este de 42,8 milioane lei, din care alocarea financiară nerambursabilă se ridică la 31,75 milioane lei (98% din valoarea eligibilă), iar durata de implementare este de 39 de luni. Beneficiarul finanțării este Consiliul Județean Dâmboviţa. Pe lângă intervențiile de restaurare a clădirilor ce fac parte din ansamblu – palatul, casa slujitorilor, casa veche – sunt prevăzute și lucrări de amenajare peisagistică a spațiilor exterioare pe o suprafaţă de 20.000 mp. Totodată, spațiile au fost proiectate să fie utilizate atât pentru vizitele turistice, cât și pentru a găzdui evenimente culturale, seminarii, conferinţe sau centre documentare şi de creaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>