Predoslovie

 • 65
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  65
  Shares

cetateanul-turmetant

Am așteptat de multă vreme ocazia de a scrie, de a fi publicat și… înjurat puternic. Onoarea de a fi urmărit si judecat (de marele public) este visul atâtor selfieliști de prin ungherele marilor săli de ședințe, încât sunt sigur că voi provoca invidia! Originea celebrității mele, caracter dominant al spiritualității individului bine integrat în turmă, se rezumă la ceața totală instaurată asupra percepției, atunci când vine vorba despre opțiunile politice… Iar în județul care l-a dăruit patrimoniului cultural al României pe eternul Caragiale, este absolut natural ca politica să capete, pe zi ce trece, tot mai diverse forme de exprimare, culori de geniu si personaje din tot spectrul umorului negru românesc. Se spune despre români că se pricep de minune la forbal și politică… Eu nu mă pricep la nimic, dar voi face legături și voi lansa întrebări și presupuneri de dragul de a vă stimula curiozitatea.

Ne aflăm la 2015 ani după Hristos, locuitori sau mai bine zis supraviețuitori ai unui teritoriu condus fără prejudecăți, de la ale cărui cârmă se trece aproape întotdeauna în sălile de audieri ale instituțiilor care se ocupă cu dreptatea… (E la modă menționarea DNA, iar cu asta lămurești pe oricine că Justiția este una dintre preocupările primordiale în rândul valorilor tale de om serios, idealist incoruptibil…) Eu nu voi proslăvi pe nimeni și nimic… Nu sunt nici pe departe mulțumit de felul în care este condus județul, de cum arată, de cum se trăiește aici! Sper la soluții eficiente pentru ieșirea din umbra marilor puteri (Prahova și Argeș), iar pentru asta sunt dispus să urmăresc discursurile tuturor politicienilor ce țin să ne capteze atenția, pentru ca apoi să verific, să judec și să înfierez acolo unde este cazul, pe Farfurizii, Caţavencii și Tipăteştii care îndrăznesc să ne mai subestimeze și să ne jignească inteligența tocmai acum, în secolul vitezei și al informației.

Realitatea momentului ne este garantată cu mult drag de mai toți scribii cu vechime ai acestor meleaguri, însă vocea străzii ori judecata rațiunii nu îndrăznește nimeni să o prezinte. Recompensați în multe forme pentru bunăvoința lor, acești colaboratori cu bucata ai politicienilor în scaun, în formare sau deja condamnați, trăiesc cu impresia că poporul a uitat să gândească… Aici doresc să interviu și să vă mai povestesc câte ceva din culise, ori din informațiile care circulă de obicei șoptit. Si despre modul în care funcționează de fapt politica, despre profitul îndeletnicirii, legături primejdioase și alte câte vom descoperi împreună.

Va urma…