Programul PNL de guvernare este unul pro-austeritate. Cine va pierde?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Programul de guvernare și componența viitorului Guvern Ludovic Orban  sunt o confirmare a lipsei de proiect și o sfidare la adresa românilor. Este evident că programul de guvernare al PNL este unul pro-austeritate prin măsurile anunțate. Vor pierde salariații, pensionarii,  agricultorii, micile companii!

Vor câștiga băncile, fondurile de pensii, companiile din energie și telecomunicații și marii jucători la bursă.

Pensionarii vor pierde! Creșterea punctului de pensie la 1.775 de lei, nu se regăsește în programul de guvernare al PNL.

400.000 de bugetari își vor pierde locul de muncă, iar toți cei rămași vor pierde prin neaplicarea prevederilor Legii Salarizării Unitare.

Prin abrogarea prevederilor OUG 114 privind sistemul bancar, românii vor plăti credite mai mari cu 10 – 15%.

Prin liberalizarea șoc a prețului la utilități, ca urmare a abrogării prevederilor OUG 114 privind companiile din energie, românii vor scoate din buzunar cu 25 – 30% mai mult pentru plata facturilor.

Accesul românilor la serviciile medicale se va restrânge prin comasarea sau închiderea unor unități medicale și privatizarea accentuată a serviciilor medicale.

Și accesul la educație va fi restrâns. Privatizarea educației va restrânge accesul la educație al copiilor cu situații financiare modeste.

Produsele agroalimentare se vor scumpi odată cu stoparea programelor de sprijin din agricultură.

În schimb, va câștiga business-ul mare: băncile, fondurile de pensii, companiile din telecomunicații, energie, sănătate, educație, marii jucători pe bursă.

Singura viziune a programului este că se opune tuturor măsurilor bune luate, de-a lungul timpului, de către PSD în beneficiul oamenilor.

 

Un material realizat la comanda Partidului Social Democrat, CMF 31190008