Recomandări ale poliţiştilor pentru o vacanţă pe litoral, fără evenimente negative

recomandari politie

Pentru prevenirea furturilor din camerele de hotel :
La plecarea din cameră ori pe timpul nopţii asiguraţi atât uşa de acces în cameră cât şi pe cea de la balcon şi ferestrele!
Nu lăsaţi la vedere, bunuri care să-i tenteze pe infractori! Depozitaţi banii şi bunurile de valoare în seiful hotelului!
Luaţi cu dumneavoastră numai sumele strict necesare pentru cumpărături sau plăţi curente!
Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute şi nu vă lăudaţi sau nu vă expuneţi bunurile de valoare, deoarece printre amabili şi binevoitori puteţi întâlni adesea şi escroci!
Pentru prevenirea furturilor din autoturisme :
Nu lăsaţi în autoturism, genţi sau sacoşe chiar dacă nu conţin bunuri de valoare, deoarece pot atrage atenţia infractorilor, care nu ştiu ce se află în interiorul acestora!
Nu lăsaţi în autoturism detectorul de radar, GPS-ul, interfaţa radio cd-ului auto, telefoane mobile, laptop-uri, camere video sau foto, documente, cărţi de credit, sume mari de bani sau obiecte de îmbrăcăminte, chiar şi atunci când părăsiţi autoturismul pentru o foarte scurtă perioadă de timp!
Fiţi preventivi, deoarece pagubele pot fi mult mai mari decât valoarea bunurilor sustrase, având în vedere faptul că o mare parte din furturile din autoturisme, au ca mod de operare spargerea geamului!
În ceea ce priveşte siguranţa celor mici pe litoral, poliţia le recomandă părinţilor :
Nu lăsaţi copilul să se joace nesupravegheat mai ales în zonele aglomerate!
Învăţaţi-l că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!
Nu-l trimiteţi singur să cumpere ceva!
Asiguraţi-vă că ştie numele, adresa, numărul de telefon al părinţilor şi numele hotelului în care stă!
Învăţaţi-l că, în cazul în care se pierde, nu trebuie să încerce singur să-şi caute părinţii! Dacă s-a pierdut, este recomandat să apeleze la un poliţist, salvamar, o vânzătoare sau un adult însoţit de un copil!
Asiguraţi-vă că va spune întotdeauna NU persoanelor care, sub diferite pretexte, îi cer să-l însoţească!
În cazul în care vă confruntaţi cu dispariţia copilului, apelaţi în cel mai scurt timp posibil Poliţia, la numărul unic de urgenţă 112 sau la numărul de telefon european 116 000!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *