Ștefan Ioniță este noul președinte al OPSD Târgoviște

 • 83
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  83
  Shares

stefan-ionita

În data de 26 august 2015, a avut loc Conferința Municipală a Pensionarilor din Organizația Județeană a Partidului Social Democrat, în cadrul căreia s-a ales noua conducere. Au participat, din partea Biroului Permanent Județean al PSD, Adrian Țuțuianu, președinte PSD Dâmbovița și al Consiliului Județean Dâmbovița, Cristian Daniel Stan, președintele Organizației Municipale Târgoviște a PSD și primar interimar al Municipiului Târgoviște, senatorii Leonardo Badea, Valentin Calcan, deputatul Ionuț Săvoiu și Claudia Gilia, președintă a Organizației Județene a Femeilor Social Democrate.
În cadrul Conferinței a fost prezentat raportul privind activitatea Organizației Municipale a Pensionarilor din PSD (OPSD) pentru perioada ianuarie 2013- august 2015, de către președintele acesteia – domnul Nicolae Vitiuc. Au fost evidențiate acțiunile politice și organizatorice derulate cu scopul susținerii Organizației Municipale a PSD, atât în campaniile electorale din ultimii doi ani, cât și în toate celelalte activități. De asemenea, s-a insistat asupra acțiunilor inițiate și derulate de OPSD pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă persoanele vârstnice din Municipiul Târgoviște.
S-au readus în atenție măsurile luate de guvernul condus de Victor Ponta în sprijinul pensionarilor: indexarea anuală a pensiilor conform prevederilor legale, mărirea plafonului pensiilor sociale la 400 lei, amnistia fiscală pentru mai multe categorii sociale, inclusiv pensionari, returnarea banilor reținuți ilegal de la pensionari la plata CAS, reducerea TVA la produsele alimentare, precum și înlăturarea restricției privind posibilitatea cumulării pensiei cu salariul.
Delegații la Conferința Municipală a Pensionarilor din PSD Târgoviște au ales cu majoritatea voturilor componența noii conduceri. Pentru funcția de președinte a fost ales Ștefan Ioniță, iar pentru Biroul de conducere al OPSD au mai fost desemnați 18 membri: șapte vicepreședinți, un secretar și zece membri.
Noul Președinte al OPSD Târgoviște, Ștefan Ioniță, absolvent al Facultății de Drept și al Cursurilor Postuniversitare de Drept Internațional, și-a construit cariera profesională atât în domeniul siguranței naționale, cât și în calitate de consilier al unor senatori dâmbovițeni. După trecerea în rezervă, în anul 2005, a devenit membru al PSD și a activat în cadrul PSD Dâmbovița.
Conferința Organizației Municipale a Pensionarilor din PSD este parte a unui amplu proces de alegeri interne, derulate în cadrul Partidului Social Democrat Dâmbovița în perioada iunie- septembrie, care au drept scop alegerea noilor echipe de conducere, la toate nivelurile, pentru eficientizarea întregii activități politice și organizatorice.

Biroul de Presă al PSD Dâmbovița