Târg de Rusalii

Târgul de Rusalii, organizat de Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, pentru a marca un moment sacru din viaţa satului românesc, a ajuns anul acesta la a III-a ediţie.

Astfel, în perioada 18-20 iunie, iubitorii de tradiţii sunt invitaţi la Curtea Domnească, la o serie de evenimente dedicate acestei sărbători.

Deschiderea oficială a manifestărilor va avea loc sâmbătă, la ora 11:00, când aproximativ 30 de meşteri din toate colţurile ţării vor veni să-şi expună produsele şi să facă demonstraţii, iar vizitatorii vor putea admira obiectele tradiţionale de îmbrăcăminte şi de uz casnic, aduse de meşteri, din satul bunicilor. Târgul va fi deschis zilnic, de la ora 9:00, până la lăsarea serii.

În ultima zi a târgului, luni, 20 iunie 2016, de la ora 15:00, ansambluri folclorice cunoscute şi invitaţi speciali vor fi prezenţi la spectacolul “De Rusalii”, să ne încânte cu muzica satului românesc şi cu căluşul, obicei tradiţional, care se desfăşoară în ziua de Rusalii.

Compartimentul Comunicare al Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>