„Vocea tinerilor merită să fie ascultată!” Prima Întrunire Regională a Organizației de Tineret PRO România, desfășurată în județul Dâmbovița

„Vocea tinerilor merită să fie ascultată!” Prima Întrunire Regională a Organizației de Tineret PRO România, desfășurată în județul Dâmbovița, a ajuns la final.

Din punctul nostru de vedere a fost un eveniment reușit. Pe această cale îi mulțumim domnului senator Adrian Țuțuianu pentru toată susținerea pe care o acordă tinerilor! Totodată, Organizația de Tineret PRO România Dâmbovița mulțumește delegaților organizațiilor de tineret PRO România din județele Argeș, Călărași, Giurgiu, Prahova, Ialomița, Ilfov, Teleorman, municipiul București și județul Brașov, care, deși nu fac parte din regiunea vizată, au dorit să participe la dezbaterile noastre. Ca și organizator, echipa de tineret PRO România Dâmbovița și-a propus să ofere invitaților săi două zile constructive, petrecute într-o atmosferă plăcută. Nu a fost un demers ușor, dar faptul că a fost organizat cu drag pentru familia de tineret PRO România, a făcut ca totul să fie resimțit într-un mod plăcut. Cu atât mai mult cu cât, Organizația de Tineret PRO România Dâmbovița s-a bucurat de sprijinul domnului senator, Adrian Țuțuianu, un foarte bun organizator și un adevărat lider politic. Pe parcursul celor două zile s-au dezbătut teme precum: * Analiza rezultatelor obținute de partidul PRO România la alegerile europarlamentare -la nivel național -la nivelul Regiunii SUD-Muntenia/București-Ilfov -participarea Organizației de Tineret în precampania și campania electorală. *PRO România – Cine suntem și ce ne propunem? *Pregătirea alegerilor prezidențiale (2019) și a alegerilor locale (2020) În urma dezbaterilor s-au conturat viitoarele direcții de acțiune ale tinerilor PRO.

Câteva concluzii generale: 1. Colaborare și sprijin între județele regiunii 2. Realizarea unor proiecte comune, menite să vina în sprijinul comunității 3. Importanța întâlnirilor regionale, precum si a dezbaterilor cu liderii politici Trebuie să înțelegem faptul că politica tinde, din ce în ce mai mult, să devină o profesie și în acest sens trebuie să învățăm zilnic.

Câteva concluzii specifice: 1. În urma alegerilor europarlamentare s-a constatat faptul că trei județe din Regiunea SUD-Muntenia/București-Ilfov: Argeș, Dâmbovița, Ialomița, fac parte din județele care au obținut cele mai bune rezultate. 2. Analiza votului ne arată faptul că un procent de 5,8 au fost bărbați și 5,6 femei, din numărul total de persoane care au votat PRO România. 3. În funcție de studii: -mai puțin decât liceu: 4,7 -liceu și postliceală: 6,6 -facultate: 5,3 4. După categoriile de vârstă: – între 18 – 30 ani: 4,4 – între 31 – 60 ani: 6,7 – 61 ani și peste: 4,8 5. În mediul urban – 6,1 În mediul rural – 5,2 6. Moldova – 6,3 Muntenia – 7,1 Transilvania – 4,4 București – 6,89.

Totodată, au fost prezentate rapoartele de activitate ale organizațiilor de tineret din județele participante, cu scopul de a găsi soluții comune pentru eventualele dificultăți întâmpinate. În altă ordine de idei, este important ca fiecare membru să cunoască specificul partidului PRO România, precum și statutul acestuia. În ceea ce privește tânărul politic, eventualul candidat, este bine de știut faptul că este necesară o bună pregătire profesionala, cu o carieră conturată, care să păstreze o strânsă legătură cu comunitatea și să comunice adecvat, totodată trebuie să aibă capacitatea de a iniția proiecte menite să vină în sprijinul cetățenilor. În speranța că au fost două zile utile și plăcute, Organizația de Tineret PRO România Dâmbovița vă asigură de faptul că vă va întâmpina, de fiecare dată, cu căldură în județul nostru!

 

Coordonator Organizația de Tineret PRO România Dâmbovița, Dumitru Irena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>