Zeci de mii de dâmboviţeni sancţionaţi în trafic, în prima jumătate a acestui an

 • 33
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  33
  Shares

verificari trafic (1)

În primele şase luni ale acestui an, peste 38.100 de participanţi la traficul rutier au fost sancţionaţi contravenţional de poliţişti ca urmare a abaterilor comise.

În perioada ianuarie-iunie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dâmboviţa şi ai formaţiunilor de profil au desfăşurat 1091 de acţiuni pentru depistarea şi sancţionarea promptă a participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulaţie.

Dintre acestea, 334 au fost pentru prevenirea şi combaterea excesului de viteză iar 103 pe linia conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, 111 acţiuni au fost desfăşurate pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto ca urmare a neacordării priorităţii de trecere pietonilor şi autovehiculelor, iar 132 pentru verificarea respectării regulilor de circulaţie de către pietoni.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au constatat 649 de infracţiuni, dintre care 380 la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Totodată, au fost aplicate 38 171 de contravenţii, dintre care 16 196 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 5 850 pentru că nu purtau centura de siguranţă.

388 de conducători auto au fost sancţionaţi ca urmare a neacordării priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, iar alţi 443 pentru utilizarea telefonului mobil în timpul mersului, fără ca acesta să fie prevăzut cu sistem tip „mâini libere”.

Atenţia poliţiştilor s-a concentrat şi asupra celorlalţi participanţi la traficul rutier, 4 126 de pietoni fiind sancţionaţi pentru deplasarea neregulamentară pe drumul public sau pentru traversarea prin loc nepermis.

Totodată, 751 de biciclişti şi 313 căruţaşi au fost amendaţi pentru abaterile comise.

În perioada de referinţă, ca şi măsură complementară, poliţiştii au reţinut 1 665 de permise de conducere şi au retras 1 014 certificate de înmatriculare şi 56 de seturi de plăcuţe de înmatriculare.

Din totalul permiselor de conducere reţinute, 119 au fost pentru consumul de alcool, 388 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor ori a vehiculelor şi 133 ca urmare a nerespectării regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire.

În cazul a 285 de conducători auto s-a dispus măsura reţinerii permisului de conducere pentru depăşirea vitezei maxime admise pe sectorul respectiv de drum cu mai mult de 50 de km/h.