Orice om de bun simț ar fi, indiferent de convingerile sale politice, indignat de felul în care premierul României, Florin Cîțu, înțelege să-și facă datoria față de cetățeni. Nici acum nu-i este clar pentru cine guvernează. Crede că România este moșia lui (o moșie, zice el, liberală, deși nu cred că se gândește prea des la tradiția partidului Brătienilor, ci doar adoptă, oportunist, o identitate cu parfum de partid istoric), făcând exact ce vrea cu ea.

PSD a atras atenția, încă de la instalarea Guvernului condus de respectivul domn (politețea ne obligă la alegerea termenilor!), asupra intenției sale de a discrimina, în materie de alocări bugetare, între liberali și restul lumii. O discriminare pe cât de ne-constituțională și ilegală, pe atât de absurdă. Absurdă, pentru că în acest fel proiectele gestionate de autoritățile administrației locale, primării și consilii județene, sunt întrerupte prin nefinanțare, și asta se reflectă în mărimea creșterii economice, printre altele. De fapt, de ceva vreme, încă premierul se ferește să mai aducă aminte de pomenita creștere economică.

Ne așteptam ca Dâmbovița, condusă de PSD la nivel de Consiliu Județean și cu mulți primari de localități proveniți din PSD, să fie penalizată când este vorba despre banii destinați dezvoltării comunităților și funcționării administrațiilor locale, instituțiilor din subordinea Consiliului Județean. Nu ne-am așteptat însă ca delirul anti-PSD al premierului și liberalilor să atingă o asemenea amploare. Cei care vorbeau de blatul PSD cu premierul trăiesc pe altă lume. 360.000 de locuitori ai județului au fost jefuiți cu cinism prin deciziile girate de Florin Cîțu. De asta nu există o soluție politică, alta decât alegerile anticipate, la crizele în desfășurare.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat azi, la sediul PSD Dâmbovița, amploarea jafului patronat de premierul Cîțu. Mă tem că ceea ce a făcut premierul este mai mult decât plata datoriilor față de niște primari PNL care au contribuit la alegerea lui la șefia liberalilor. Este un mecanism de generare a tensiunilor sociale în județele care nu au conduceri liberale, pentru a schimba opțiunile de vot ale cetățenilor, prin privarea lor de acces la sănătate, educație, la protecție socială. Pe larg, la dezvoltare. Ceea ce este o mostră de iresponsabilitate, și un grav abuz în serviciu!