Prin proiectul de Acreditare Erasmus+ desfășurat în perioada 8 – 16 iunie 2024, s-au avut în vedere următoarele obiective: creşterea calităţii procesului instructiv-educativ prin modernizarea abordării procesului de pregătire sportivă în vederea sporirii performanțelor și a rezultatelor obținute în competițiile naționale; dezvoltarea competentelor manageriale in vederea eficientizarii si cresterii calitatii procesului instructiv educativ; dezvoltarea sistemului de selecție și identificare a elementelor cu potențial bio-psiho-motric pentru performanţă; dezvoltarea dimensiunii europene a clubului prin derularea de proiecte, parteneriate și activități la nivel local, naţional şi european.

În această mobilitate Erasmus au fost 11 elevi, doi profesori însoțitori  și un profesor la job shadowing de la secția de atletism CSȘ Târgoviște.

În cadrul acestei mobilități, participanții au avut oportunitatea de a explora diversitatea culturală și educațională a țării gazdă, Turcia. Activitățile au inclus sesiuni interactive, antrenamente, activități sportive, competiții cu sportivi și profesori locali, vizite la instituții sportive și implicarea în proiecte comune.

De asemenea, participanții au descoperit cultura și tradițiile locale prin vizite la monumente istorice și evenimente culturale. Această experiență a fost valoroasă pentru dezvoltarea competențelor interculturale, academice și personale.

Sportivii târgovișteni au avut ocazia de a participa, timp de o săptămână, la sesiuni de antrenament alături de sportivii clubului “Edirnekentspor”, sub atenta supraveghere a antrenorilor. În această perioadă, au fost evaluați de specialiști în pregătire fizică și motricitate.

Ei au avut șansa de a experimenta, de aproape, viața cotidiană, tradițiile locale și cultura diversă  a Turciei, explorând totodată monumente antice de mare însemnătate și locuri istorice remarcabile.

A fost vizitat Bazinul Olimpic de Natație din Edirne, unde sportivii au avut ocazia să se familiarizeze cu facilitățile de acolo.

A avut loc și o întâlnire cu guvernatorul din Edirne și cu directorul provincial al sportului, în cadrul căreia s-a discutat despre activitățile sportivilor târgovișteni. Dialogurile au fost constructive și pline de substanță.

A fost o săptămână plină de activități sportive, educative, culturale care au oferit participanților o oportunitate unică de învățare și dezvoltare personală într-un mediu internațional.