Un nou pod peste râul Ialomița și drumul de racordare de la limita administrativ-teritorială acomunelor Șotânga și Doicești se vor integra, de astăzi, în infrastructura de transport rutier a județului Dâmbovița.

Cele două componente ale investiției de la Șotânga și Doicești au fost recepționate în prezențapreședintelui Corneliu Ștefan, a vicepreședintelui Luciana Cristea și a deputatului Carmen Holban.

Recepția acestor două elemente de infrastructură a fost însoțită de o conferință de presă, laȘotânga, în cadrul căreia președintele Corneliu Ștefan a vorbit despre acest proiect de investiții șibeneficiile pentru comunitate ale podului care va lega cele două localități.

Obiectivul de investiții „Construire pod peste râul Ialomița și drum de racordare, amplasatela limita administrativ-teritorială a comunelor Șotânga și Doicești, județul Dâmbovița” va fi deschiscirculației publice începând de astăzi, 10 decembrie 2021.

În valoare de 6.245.275,58 lei, proiectul a fost finanțat prin Programul Național de DezvoltareLocală.

Drumul modernizat și podul însumează 1.625 m, din care rampa Șotânga – 397 m, iar rampa Doicești – 1.138 m, podul având lungimea de 90 m. Lățimea căii podului este de 7 m, iar suprafața acestuia este de 630 mp. Podul are două benzi de circulație și două trotuare, de 1 m lățime, ele acoperind 180 mp din suprafața construcției.

Investiția a presupus și realizarea de acostamente de aproximativ 1.000 m, de rigole deacostament cu lungimea de 765 m. În vederea colectării și evacuării apelor de suprafață, a fostexecutat un șanț pereat de 62 m.

Noul pod și drumul modernizat vor fi iluminate cu ajutorul a 28 de stâlpi echipați cu panourifotovoltaice.