Aflat în județul nostru ca urmare a invitației comune pe care i-am adresat-o împreună cu senatorul Titus Corlățean, președinte al Comisiei pentru politică externă a Senatului României, am avut plăcerea de a discuta pe marginea unor teme deosebit de importante pentru ambele părți.

Alături de vicepreședintele CJD, Luciana Cristea, senatorul Titus Corlățean, doamna deputat Carmen Holban, prefectul județului, Claudia Gilia, și secretarul Consiliului, Dan Popa, am făcut și o prezentare a județului Dâmbovița din punct de vedere economic, punctând turismul, industria de apărare, agricultura și parcurile industriale dâmbovițene.

Principalul subiect l-a constituit deschiderea unor canale de comunicare între reprezentanții industriei de apărare din Dâmbovița și Israel, având în vedere cererea ridicată din sector, dar și presiunea comenzilor tot mai mari la care sunt supuse fabricile producătoare de muniție și tehnică militară.

De asemenea, în ceea ce privește dezvoltarea sistemului sanitar, a turismului și agriculturii, am convenit împreună cu Excelența Sa Reuven Azar să facilităm relația dintre mediul de afaceri dâmbovițean și departamentul economic al ambasadei, astfel încât să creștem aportul de capital israelian în județul Dâmbovița, prin înfrățirea județului nostru cu districte ale statului Israel.

Mulțumim pentru vizită Excelenței Sale Reuven Azar, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Israelului în România.