Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgoviște, organizează, cu ocazia Zilelor Cetății Târgoviște, manifestări artistice și culturale de care se vor putea bucura, în acest an, în egală măsură, târgoviștenii, dar și turiștii care se vor afla în fosta Cetate de Scaun a Țării Românești.

           Astfel, vă invităm la Târgul Meșterilor Populari, ediția a XIX-a, între 4-8 septembrie 2021, să vă bucurați de frumusețea inegalabilă a portului popular românesc, a obiectelor realizate cu multă pricepere de meșteșugari, dar și de bucatele alese, aduse de producători.  

            În ziua de 7 septembrie, ora 18:00, Orchestra Populară Chindia va susține un spectacol folcloric extraordinar ,,Dâmbovița în sărbătoare’’. Astfel, pe scena instalată în Parcul Chindia se vor afla cei mai valoroși interpreți de folclor din județul Dâmbovița. Ionuț și Doinița Dolănescu, Maria Cârneci, Simona Dinescu și alți interpreți îndrăgiți care vor încânta publicul iubitor de muzică populară.

             În ziua de 8 septembrie, ora 18:00, zi de mare sărbătoare pentru municipiul Târgoviște, publicul meloman este invitat la un spectacol în premieră: „Opera în concert la Târgoviște”. Astfel, Orchestra Simfonică Muntenia, avându-l la pupitrul dirijoral pe inegalabilul Daniel Jinga, va aduce un concept muzical menit să alăture muzica simfonică cu spațiul inedit de performare: umbra Turnului Chindiei. Tot în premieră, în Cetatea de Scaun a Valahiei se va afla prim-solista Teatrului Național de Operetă și Musical ,,Ion Dacian’’,  soprana Amelia Antoniu,  alături de tenorul Florin Georgescu, tenorul Daniel Magdal, soprana Irina Baianț și baritonul Yuriy Tsiple.

          Vă invităm să ne bucurăm de frumusețea tradițiilor păstrate în lada de zestre a neamului, acompaniați de muzica bună care ne va încânta sufletul, iar noi spunem, ca în fiecare an, La mulți ani, Târgoviște, La mulți ani, târgovișteni!