În cadrul unei conferințe de presă la care a fost prezent și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Corneliu Ștefan, a anunțat astăzi, 29 mai 2023, startul lucrărilor pentru cel mai important proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița.

Este vorba despre proiectul „Lărgire la 4 benzi DN7 Bâldana – Titu, km 30+950 – km 52+350, inclusiv relocare/protejare rețele utilități”, în valoare totală de 258.000.000 de lei (TVA inclus).

În cadrul proiectului se vor moderniza 21,4 km de drum, se vor construi 4 poduri noi și reabilita alte 3 și se va amenaja o parcare de scurtă durată (pe ambele părți).

Lucrările se vor derula pe teritoriul localităților: Tărtășești, Brezoaele, Slobozia Moară, Lungulețu și Titu.

Investiția este una dintre cele mai așteptate de dâmbovițeni, întrucât, odată cu modernizarea acestui drum, se vor regăsi următoarele avantaje: trafic fluent; mărirea confortului participanților la trafic; creșterea siguranței circulației rutiere; reducerea numărului de accidente; oportunități sporite de dezvoltare economico-socială pentru localitățile străbătute de DN7 pe acest sector.

Durata de execuție a lucrărilor este de 20 luni, calculată de la data începerii efective a lucrărilor.