Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște are, de luna aceasta, sistem de monitorizare video în toate secțiile, inclusiv cele exterioare. Investiția a fost susținută integral din bugetul unității și a presupus montarea a încă 237 de camere de supraveghere, ajungându-se acum la 352.

„Am îndeplinit astfel cerința Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, de a implementa monitorizarea video în toate spațiile, un indicator care contează în procedura de acreditare și clasificare a spitalului.

Când am demarat implementarea proiectului, a existat oarece reticență din partea angajaților, care au considerat că sunt urmăriți. Ulterior, și-au dat seama că scopul sistemului de monitorizare video este acela de a crește siguranța pacienților și a personalului medical”, precizează dr. Claudiu Dumitrescu – managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

Cele 352 de camere video sunt montate în spațiile publice, respectiv pe coridoare și în exteriorul clădirilor, nu în saloane, cabinetele medicale și grupurile sanitare, și sunt conectate la mai multe servere.

„În fiecare secție, urmează să instalăm, în cabinetul asistenților, monitoare pe care să ruleze în timp real imaginile de la toate camerele video din secția respectivă. Consider că, în acest mod, îmbunătățim substanțial gradul de siguranță în spitalul nostru. Asistentul de serviciu va putea observa orice incident care apare în spațiile publice: persoane dubioase, pacienți care se deplasează cu dificultate către grupurile sanitare etc. și astfel se poate interveni cu rapiditate”, a adăugat managerul Claudiu Dumitrescu.

Repartiția camerelor de supraveghere pe fiecare secție în parte:

– Sediul central SJUT: 142 (66, anterior anului 2022), din care 16 la UPU-SMURD (9, anterior anului 2022) și 42 în Policlinică (7, anterior anului 2022)

– Sanatoriul Moroeni: 16

– Secția de Recuperare Neuropsihomotorie Copii Gura Ocniței: 22

– Secția Neuropsihiatrie Adulți Gura Ocniței: 93

– Secția Platformă: 53 (45, anterior anului 2022)

– Secția Boli Infecțioase (Dealu Mare): 16

– UPU Titu: 10 (4, anterior anului 2022).

Ultima secție în care sunt instalate, în această perioadă, camere de supraveghere video este cea din comuna Voinești, recent redeschisă, după ce, timp de doi ani, activitatea de aici a fost suspendată din cauza pandemiei, personalul fiind mobilizat pentru îngrijirea bolnavilor de COVID-19.