Camera de Comerț Dâmbovița a fost reprezentată de directorul general, Ștefania Stroica, la 𝐆𝐚𝐥𝐚 𝐖𝐨𝐦𝐞𝐧 𝐢𝐧 𝐄𝐜𝐨𝐧𝐨𝐦𝐲 𝟐𝟎𝟐𝟑, 𝐞𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐚 𝐕-𝐚, la Ateneul Român.

𝐆𝐚𝐥𝐚 𝐖𝐎𝐌𝐄𝐍 𝐈𝐍 𝐄𝐂𝐎𝐍𝐎𝐌𝐘, se bucură an de an de prezența reprezentanților de marcă ai mediului de afaceri la nivel național, parteneri și reprezentanți ai instituțiilor care susțin implicarea și dezvoltarea inițiativelor feminine în afaceri, în societate sau în cultură.

𝐀𝐧𝐭𝐫𝐞𝐩𝐫𝐞𝐧𝐨𝐫𝐢𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐟𝐞𝐦𝐢𝐧𝐢𝐧 este un fenomen global care a crescut semnificativ în ultimele decenii, iar femeile sunt acum din ce în ce mai multe în numărul de antreprenori și proprietari de afaceri, având multiple beneficii , inclusiv autonomie, independență financiară și flexibilitatea de a lucra de acasă sau de la distanță. 𝐅𝐞𝐦𝐞𝐢𝐥𝐞 𝐚𝐧𝐭𝐫𝐞𝐩𝐫𝐞𝐧𝐨𝐫𝐢 pot aduce, de asemenea, o abordare unică la conducerea unei afaceri, o perspectivă proaspătă și o abilitate de a construi comunitatea în jurul afacerii lor.

Cu toate acestea, antreprenoriatul feminin întâmpină și provocări specifice, cum ar fi accesul la finanțare, discriminarea de gen și bariere culturale. De aceea, este important să existe sprijin și resurse pentru femeile antreprenori, inclusiv programe de formare, mentorat și acces la finanțare.