Floriile deschid, pentru toţi creştinii, ciclul Sărbătorilor Pascale, care se încheie odată cu Înălţarea lui Iisus (la 40 de zile de la Sărbătoarea Paştilor).

Evocând Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, călare pe asin, întâmpinat de o mulţime cu flori şi ovaţii, Floriile reprezintă, în acelaşi timp, o sărbătoare premergătoare Învierii Domnului, fundamentul credinței creștine, pentru că ea mărturisește despre faptul că Mântuitorul Hristos este Dumnezeu Adevărat și Om Adevărat „Începătorul vieții”:

Păstrând tradiția organizării unui spectacol dedicat acestei sărbători, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița oferă, și anul acesta, dâmbovițenilor prilejul de a intra în atmosfera spirituală a Sfintelor Paști.

Astfel, pe data de 15 aprilie, vă invităm la concertul extraordinar de muzică religioasă, care va avea loc în Amfiteatrul Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște, la ora 17:00.

Protagoniștii evenimentului de suflet, ajuns la cea de-a VI-a ediție, sunt:  Corul „Appassionato” – dirijor prof.univ.dr. Florin Badea, Corul „Cantabile” – Liceul de Arte „Bălașa Doamna”, Dasiana Badea – vioară, Alexandra Georgiana Matei – nai și Alexia Georgiana Toma – nai.