STOP sărăciei, scumpirilor și penalilor! JOS GUVERNUL CÎȚU!”- este titlul moțiunii de cenzură depusă astăzi de Partidul Social Democrat, care este hotărât să trimită acasă „guvernarea perdanților care a sărăcit România”.

PSD si-a respectat angajamentul și a depus propria moțiune de cenzură, moțiune care va fi citită joi, 30 septembrie, în plenul reunit al Parlamentului, și dezbătută și votată săptămâna viitoare, pe 5 octombrie.

Social-democrații reproșează că „guvernarea perdanților a sărăcit România”, iar „fiecare român este mai sărac cu 560 de euro după măsurile care au distrus puterea de cumpărare”. PSD susține că Guvernul Cîțu a pierdut total controlul asupra creșterii prețurilor la energie și combustibil, îndatorează țara cu 1700 euro pe secundă, a îngenuncheat prin măsurile luate firmele românești și au lăsat administrațiile locale să ducă singure, fără niciun ajutor financiar, povara pandemiei de COVID-19.

De asemenea,  social-democrații îi reproșează premierului Cîțu că este „penal”, după ce a fost condamnat, cu executare, pentru conducere sub influența alcoolului în SUA.

PSD invită acum toți parlamentarii care vor plecarea Guvernului Cîțu să voteze moțiunea de cenzură depusă astăzi la Parlament.

După trecerea moțiunii, singura variantă susținută de PSD este cea a alegerilor anticipate. PSD a anunțat că nu va propune premier, nu va susține un guvern minoritar și nu va vota niciun guvern propus de PNL și/sau USR.

Social democrații susțin că alegerile anticipate reprezintă singura variantă care poate genera un guvern stabil și legitim are să asigure buna guvernare a țării.

„Guvernul Cîțu are zilele numărate!

PSD a depus propria moțiune de cenzură. Cîțu trebuie să plece acasă, mai ales că nu vom susține un guvern minoritar al liberalilor.

Alegerile anticipate sunt însă cea mai potrivită cale de a ieși din această criză politică”, a declarat președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, vicepreședinte al PSD la nivel național.