Camera de Comerț, Industrie și Agricultura Dâmbovița în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României, SCA Piperea și Asociații, RomInsolv și GCA Insolvență, au avut onoarea, astăzi, 15 iunie, să fie gazdă și să organizeze o conferință pe o temă extrem de interesantă și de actualitate: Insolvența partenerilor de afaceri. Cum o gestionăm în contextul economic actual?

        În cadrul conferinței au fost expuse și prezentate modalitățile în care pot fi gestionate astfel de situații, într-o manieră cât mai eficientă și profesional economic, dată și de situația economică din contextul actual.

        Tematica a fost analizată din perspectiva creditorului, cât și a celui care este afectat de insolvența partenerului său de afaceri.

       Potrivit unor statistici, în România, durata medie a unei proceduri de insolvență este de 3,5 ani, iar rata medie de recuperare a creanțelor este de 34%.

       Profesorul de drept comercial, avocat și practician în insolvență, domnul Gheorghe Piperea, a subliniat că „insolvența poate fi o experiență traumatică, poate implica sacrificii, dar dacă este bine gestionată, poate genera întreprinderi mai puternice și un mediu economic și social mai sigur, mai previzibil.”

     Principalele teme expuse în cadrul conferinței au fost:

  • Gheorghe Piperea –  Există beneficii ale insolvenței?
  • Florian Mateiță – Ce este insolvența și cum afectează debitorul și creditorii?
  • Mircea Deaconu – Scopul legii, efectele deschiderii procedurii din perspectiva creditorului
  • Cătălina Tașcă – Contracte pre – și post- insolvență
  • Gabriel Cioacă – Sacrificiile impuse de insolvenţă.

         Evenimentul a adus în prim-plan cele mai relevante subiecte din domeniul insolvenței, în cadrul căreia participanții au avut ocazia să își expună ideile şi să interacționeze între ei, să primească feedback, precum și sugestii valoroase din partea experților prezenți.

        Totodată, alături de noi, s-au aflat practicieni în insolvență, reprezentanți ai diverselor companii din județul Dâmbovița, experți contabili, juriști, cercetători din domeniul juridic, reprezentanți ai domeniului bancar, precum şi al asigurărilor.

        Mulţumim tuturor celor care au dat curs invitaţiei şi s-au angrenat în dezbaterea diverselor subiecte de actualitate și a unor spețe din activitatea curentă, și, nu în ultimul rând, adresăm calde multumiri invitaţiilor nostri speciali de astăzi, care au ales, să ne fie parteneri în organizarea şi defăşurarea acestei conferinţe.