Președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Dâmbovița, domnul Valentin Calcan, împreună cu  domnul Cristian Pușcaru – Vicepreședinte, au primit astăzi 12 iunie 2023, vizita Excelenței Sale, Ambasadorul Germaniei Dr. Peer Gebauer, însoțit de Președintele Consiliului Județean Dâmbovița dl Corneliu Ștefan, dna Claudia Gilia – Prefect, Dl Cristian Stan – Primarul Municipiului Târgoviște  și de parlamentarii dâmbovițeni dl Titus Corlățean – Senator și  dl Marian Țachianu – Deputat.

 Ambasadorul Germaniei a avut cu acest prilej un dialog privind oportunitățile pe care județul nostru le oferă investitorilor. Apropierea de capitala țării și de cel mai mare aeroport din România împreună cu dezvoltarea infrastructurii de transport auto prin lărgirea la 4 benzi a drumului București-Târgoviște sunt elemente importante de luat în calcul pentru orice investitor.

Președintele Camerei de Comerț a scos în evidență faptul că avem în județ o importantă forță de muncă bine calificată și atât Universitatea Valahia cât și liceele teoretice și tehnologice asigură mediului de afaceri siguranța creșterii numărului de angajați necesar dezvoltării afacerilor. Domeniile de interes pentru județul Dâmbovița sunt legate de investiții în Cercetare și IT, unde Parcul Industrial Priboiu poate fi un hub important, dezvoltarea infrastructurii turistice montane și agricultura bio.

Șeful diplomației germane, a pledat pentru sprijinul pe deplin al Germaniei pentru acest demers și s-a reiterat faptul că Germania este un important partener comercial al României și unul dintre principalii investitori în economia românească.

Prin intermediul acestei întâlniri, Camera de Comerț Dâmbovița și Excelența Sa Ambasadorul Germaniei au avut ocazia de a explora oportunități de afaceri, de a deschide uși pentru colaborări profitabile în diverse  domenii economice.