Îmi era dor de energia asta incredibilă. De freamătul care molipsește, în sensul bun.

Dragi elevi, profesori și părinți, vă doresc un an școlar pe măsura eforturilor. Să vă bucurați de succes și să credeți în principiul de neclintit: cunoașterea este creșterea noastră, a tuturor, iar fără educație suntem „nimic”. Știu că poate fi greu, de multe ori, provocator, dar așa se întâmplă cu lucrurile temeinice. Ideea e să priviți constant către obiectivul final, fără abatere.

Chiar dacă e destul de îndepărtată emoția pe care o aveam ca elev la început de an, o trăiesc din plin pe cea de părinte. Și știu și înțeleg toate gândurile și speranțele pe care le lăsăm, la rândul nostru, în copiii care trec pragul școlii. Cât timp sunt acolo, avem încredere în ei și îi sprijinim, totul va fi bine!

Iar ca primar… Cel mai ambițios și mai puternic program de investiții în infrastructura educațională (creșe, grădinițe, școli, licee) va merge mai departe. Suntem, deja, un exemplu la nivel național din acest punct de vedere și le-am spus colegilor mei că aceste proiecte vor fi, în continuare, prioritare în mandatul meu. Pentru că, dacă vrem să le cerem copiilor și profesorilor seriozitate, implicare, performanță, trebuie, mai întâi, să le oferim condiții foarte bune.

Vă doresc tuturor un an școlar extraordinar!