A devenit, meritat, unul dintre reperele „Zilelor Cetății”. În mod natural, din Capitala Tiparului nu putea niciodată să lipsească o manifestare precum este Salonul Editorial, un eveniment pe care-l apreciez în mod aparte, fie și din perspectiva nostalgicului care nu poate să renunțe la cititul „clasic”, la răsfoitul fizic al paginilor unei cărți.

Cu atât mai mult, într-o eră în care totul pare supus „digitalizării”, tipăritura de carte îmi pare un gest de curaj, pe care îl admir. Și îi felicit pe toți, oameni și instituții, care se încăpățânează în acest efort. Lor le datorăm (și) această manifestare.

Programul Salonului Editorial este, pur și simplu, extraordinar, ofertant pentru toate exigențele. Sunt nu mai puțin de 16 edituri și instituții editoare participante, lansări de carte și prezentarea noutăților editoriale. Cred că este una dintre cele mai puternice ediții ale Salonului și se cuvine să mulțumesc Bibliotecii Județene „I.H. Rădulescu” din Târgoviște pentru organizarea de excepție.