Această acțiune, care se înscrie în demersurile președintelui Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Corneliu Ștefan – de modernizare și eficientizare a sistemului sanitar dâmbovițean, face parte din proiectul „Sănătate pentru Dâmbovița”, lansat în luna septembrie 2021.

În fiecare secție a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, dar și în punctele de lucru din județ, vor lucra medici bine pregătiți din punct de vedere profesional și într-un număr suficient de mare încât asistența medicală dâmbovițeană să răspundă cât mai bine solicitărilor pacienților.  

Cele 21 de posturi vor suplimenta specializările SJUT, și anume: 1 post de medic specialist urologie, normă întreagă, Compartiment Urologie; 1 post de medic specialist pneumologie, normă întreagă, Secția Pneumologie; 2  posturi de medici specialiști neurologie, normă întreagă, Secția Neurologie; 2 posturi de medici specialiști A.T.I., normă întreagă, Secția A.T.I.; 1 post de medic specialist Boli Infecțioase, Secția Boli Infecțioase Adulți; 1 post de medic specialist nefrologie, normă întreagă, Secția Medicină Internă I – Compartiment Nefrologie; 1 post de medic specialist reumatologie, normă întreagă, Compartiment Reumatologie; 1 post de medic specialist oncologie medicală, normă întreagă, Secția Oncologie Medicală; 1 post de medic specialist pediatrie, normă întreagă, Secția Pediatrie; 1  post de medic specialist neonatologie, normă întreagă, Secția Neonatologie; 2 posturi de medici specialiști radiologie și imagistică medical, normă întreagă, Laborator Radiologie și imagistică medicală I, cu punct de lucru la Gura Ocniței – Compartiment C.T. (1 post a fost publicat în V.M. 6/14.02.2020), 1 post la Secția Pneumologie I TBC – Moroeni; 1 post de medic specialist psihiatrie, normă întreagă, Secția Psihiatrie IV Cronici, Gura Ocniței – Ochiuri; 3 posturi de medici specialiști medicină de urgență, normă întreagă, UPU – SMURD, cu punct de lucru la Titu; 1 post de medic specialist chirurgie orală și maxilo-facială, normă întreagă, Compartiment Chirurgie orală și maxilo-facială (postul a fost publicat în V.M. nr. 10/08.03.2019 și 6/14.02.2020).

 Pentru a veni în sprijinul personalului medical, Consiliul Județean Dâmbovița și-a propus să realizeze mai multe proiecte ce vizează modernizarea și dotarea SJUT. Dintre acestea, amintim: „Construire Ambulatoriu de Specialitate în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște”, în valoare de peste 18.000.000 de lei; „Extinderea, modernizarea și reabilitarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean”, valoarea totală a proiectului fiind de peste 8.100.000 lei; „Extinderea Secției de Cardiologie a Spitalului Județean, precum și achiziționarea unui angiograf”, proiect a cărui valoare estimată este de 2.000.000 de Euro.

 Președintele CJD, Corneliu Ștefan: „Prin scoaterea la concurs a celor 21 de posturi de medici vreau să rezolvăm toate nevoile medicale ale dâmbovițenilor. Îi așteptăm cu mult entuziasm pe viitori medici care vor alege să profeseze în Dâmbovița. Îi asigur de la început, în calitatea mea de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, că, împreună cu toți colegii, vom fi alături de Spitalul Județean din Târgoviște, și cum am spus din prima zi de mandat, prioritatea numărul zero este și va fi sănătatea cetățenilor”.

Reamintim faptul că, anul trecut, alți 12 medici tineri au ales să-și exercite profesia în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.