Am invitat la Parlament un al doilea grup de studenți de la Facultatea de Drept a Academiei de Studii Economice (ASE). Predau acestor studenți disciplinele Drept Internațional Public și respectiv Organizații și relații internaționale.

Pe lângă turul cu ghid al Parlamentului și accesul în diferite spații aparținând Senatului, inclusiv în plenul acestuia, le-am rezervat studenților o surpriză. I-am invitat la audierea ministrului desemnat al afacerilor externe, Bogdan Aurescu, audiere pe care am condus-o în calitate de Președinte al Comisiei pentru politică externă a Senatului. Precizez că ședința de audiere a avut caracter public și am avut acordul prealabil al ministrului pentru prezența studenților. Este vorba de procedurile parlamentare cunoscute pentru învestirea unui nou guvern.

A fost o experiență în premieră, unică pentru orice student care studiază Dreptul Internațional, pe care tinerii invitați au apreciat-o. La final, ne-am despărțit cu promisiunea că voi organiza, la cererea unora dintre ei, un cerc de Drept Internațional în cadrul Facultății de Drept.

Mă bucur să constat că există nu puțini studenți tentați de o viitoare carieră diplomatică. Avem nevoie să asigurăm un schimb de generații predictibil în MAE , așa că voi face tot ceea ce pot să îi ajut pe cei interesați.